Dat was het dan weer

Voorlopig althans! Er is nu een definitief einde aan mijn project in Oxford gekomen, ik zit weer in good old Arnhem en ben meteen maar aan mijn stage bij Akzo begonnen. Erg leuk, een nieuw project, een nieuw begin, maar er zijn vele redenen waarom ik dat kleine stadje aan de andere kant van de plas af en toe behoorlijk zal missen.

Om maar een aantal zaken te noemen: Ales, Guinness, Pubs – in het bijzonder de KA, Rose & Crown en Royal Oak; internationale sfeer, Indiase currys, The Mission – Mexican fast food: de meest goddelijke burrito’s die je maar kunt wensen, St. Hugh’s MCR, Watts’ lab, vrinden – met in het bijzonder Till en Jose, Blackwell’s, de alomtegenwoordigheid van goede koffies: uitstekende lattes op elke straathoek, gevoel voor traditie van de Britten in het algemeen, maar van Oxford in het bijzonder; de enorme onderzoeksmogelijkheden die een universiteit als Oxford te bieden heeft, de sfeer in het algemeen.

En natuurlijk een aantal dingen die in mindere mate gemist zullen worden… gescheiden heet- en koudwaterkranen, de (vaak, maar niet altijd) middelmatige Britse keuken – een mooi voorbeeld hiervan de Britse versie van een ‘goede’ erwtensoep: geplette erwten met water…, de inefficiëntie (hoewel vaak ook aandoenlijk/vermakelijk/charmant), het brood, isolationistische Britse politiek..

Het is al eerder gezegd, maar ter afsluiting: Oxford is een wereld op zich, en laat zich niet met iets anders – behalve met waarschijnlijk Cambridge dan – vergelijken. Het is een plaats waar het hand-in-hand gaan van studeren en ontspannen vanzelfsprekender is dan waar ook; een plaats waar studenten niet alleen de pubs in gaan voor een pint, maar ook om een boek te lezen. Een heerlijke intellectuele oase, maar tegelijkertijd moet je je blijven realiseren dat er ook nog een echte wereld buiten Oxford bestaat. Bij dezen het officiële einde van de BiO-blog, al komen er misschien nog wat na-verhalen. Dank voor alle leuke reacties en de interesse!

Met wat gratis reclame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *